Tillidskrisen skal løses med en Tillidsreform

Tillidskrisen i befolkningen og i det offentlige, når nye højder, for hver gang mere mistillid, filer endnu en bid retssikkerhed, faglighed og ordenlighed af.

Det sker f.eks når:

– Politikere i folketinget og kommuner kræver kontrol og kontrol af kontrollen i så vidt et omfang at kerneopgaven bliver reduceret til brandslukning og rigide lokaløkonomiske hensyn.

– Faguddannede mister retten til at bruge deres faglighed – men derimod tvinges til at være bureaukratiske robotter, som primært udfylder tjeklister og indberetter til meldesystemer – og overlader afgørelser til et ledelsesteam, som aldrig selv har mødt eller set borgeren.

– Borgere som mødes med selvsamme mistillid som de ansatte er underlagt i deres arbejde. En mistillid som vokser eksponentielt når disse borgere protesterer og klager, men mødes af et anke – og retssystem som har parkeret hele sin tillid hos kommunerne – og afvisere borgernes berettigede klager og protester.

– Medierne ikke tør bringe de mange gruopvækkende beretninger fra frontlinjen på familieområdet – fordi de ikke ved hvem de skal stole på – eller måske stoler på myndighederne over den enkelte borger.

– Politikere i kommuner og folketing som ikke tror borgernes beretning, trods dokumentation herpå, som velvilligt fremlægges.

Befolkningens tillid til politikerne har aldrig været lavere.

Barnets Perspektiv

Tillidskrisen er dyb!

Den rækker tilmed dybt ind i privatlivet – hvor mange borgere som feks fortæller om langvarig ufrivillig arbejdsløshed, eller om, at deres børn er blevet anbragt på baggrund af massive fejl og ulovligheder, ligeledes mødes med mistro og stigmatisering fra familie, netværk og lokalområdet.

I folkedybet er mistroen til forskellige grupperinger desværre også stigende. Vi deler os i stadigt flere “os og dem”-enklaver – og dermed forbliver vi splittede i den trods alt fælles, frustrationen over samfundets tilstand, de manglende visioner og den store mistillid, som har forplantet sig dybt imellem os, på mange niveauer.

Jeg tror vi har brug for en tillidsreform. Indeholdende bl.a:

Afbureaukratisering – mål om max 30 % arbejdstid på bureaukrati
Specialistuddannelse til B&U socialrådgivere, Handicap socialrådgivere m.fl.
Autorisation til Socialrådgivere i myndighedsarbejde
Sverigesmodel i alle kommuner
og
Styrkelse af retssikkerheden – F.eks vis uvildige borgerrådgivere.

Vi er nødt til aktivt at gøre noget ved al den her mistillid, som ødelægger og forvitrer os og vores offentlige system.

Kom gerne med dit bud på, hvad der skal til – hvad skal sådan en tillidsreform indeholde???

Skriv en kommentar